jsiz.org

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Greška
Home Vijesti
Vijesti

„SAILING FOR ALL“ – 29.04.2012. UMAG – SAJAM SPORTA

E-mail Ispis PDF

 

U sklopu umaške manifaestacije Sajam Sporta, JK Histria u suradnji s talijanskim organizacijama Easy Ection, Lo Spirito di Stella, Upsail i Lega Navale Italiana sezione Trieste organizirao je prezentaciju, okrugli stol i demo jedrenje za osobe s invaliditetom i osobe s posebnim potrebama.

Što smo uspjeli realizirati? Ovo je bila prva manifestacija takvog tipa u Hrvatskoj. Osobe s invaliditetom mogle su probati jedriti u posebno prilagođenim jedrilicama. Na naše zadovoljstvo, naišli smo na veliki odaziv kako već iskusnih jedriličara, tako I onih koji su po prvi puta osjetili prednosti ovog iznimnog sporta. Zainteresiranih je bilo iz Padove, Trsta, Umaga, Pule, Buzeta, Rijeke i Austrije.

Tko su bili naši gosti?

Jedan od danas najpoznatijih imena svjetskog jedrenja za osobe s invaliditetom i najveći promotor takvog jedrenja, Andrea Stella. Upravo je Andrea prešao Atlantik na svojoj jedrilici, u invalidskim kolicima. Godišnje prijeđe stotinjak tisuća kilometara autom i desetak tisuća milja morem u svrhu promocije jedrenja za osobe s invaliditetom i posebnim potrebama. Andrea je donio svoj SKUD 18 koji se je mogao razgledati I probati.

Enrico Boaretto, predsjednik Easy Action, udruge koja organizira škole jedrenja na posebnim plovilima i obučava asistente. I sam invalid od rođenja, Enrico je uspješan poslovni čovjek, jedriličar i volonter. . Posudili su nam brodove ACCESS 303, 203 na kojima se održavalo demo jedrenje. Članovi udruge aktivno su učestvovali na manifestaciji.

Erwin Linthout, Upsail, tvrtka; radi se o ambicioznom poduhvatu umirovljenog inžinjera, g. Erwina Linthouta, koji uvozom plovila iz Australije pomaže svojim prijateljima.

Lega Navale Italiana, sezione Trieste, jedna od najvećih udruga koja se bavi promicanjem nautike i života uz more . Članovi udruge aktivno su učestvovali na manifestaciji.

Diego Cukarić, poznati pulski sportaš s invaliditetom, jedriličar u klasi 2.4, sudionik brojnih međunarodnih regata na kojima je imao zapažene rezultate. Zasigurno osoba koja može dati svoj sud o značenju manifestacije takvog tipa na našim prostorima.

Što se je moglo vidjeti? Tri tipa plovila, ukupno četiri komada, dva ACCESS 303, jedan ACCESS 2,3 sa servo kontrolom, jedan SKUD 18, skiff na kojemu će se jedriti na Para olimpijskim igrama u Londonu. Jedrilo se je na SKUD-u 18 I na dva ACCESS 303.

Koji je idući korak?

Očekujemo de će Grad Umag podržati, ponajprije financijski, naše sljedeće inicijative. Riječ je o tome da se u Umagu održi kampus u trajanju od pet do sedam dana, gdje će desetak osoba s invaliditetom moći naučiti samostalno jedriti. Nadalje, planira se kupnja bar dva plovila ACCESS 303, te formiranje sekcije pri JK Histria koja bi okupljala jedriličare s invaliditetom i posebnim potrebama.

Što su rekli drugi o nama?

JK Histria dobio je najvišu ocjenu za organizaciju manifestacije. To je jednoglasan stav svih navedenih udruga, bez čije pomoći ovakav poduhvat ne bismo uspjeli realizirati.

Gradonačelnik Grada Umaga g. Vili Bassanese, dogradonačelnik g. Mauro Jurman, dir. ACI marine Umag g. Boris Gašparini, dir. Hempel Umag g. M. Kovačić, predsjednik LNI Ts g. Pier Paolo Sgubini - samo su neki od uzvanika koji su se odazvali na naš poziv.

Linkovi naših partnera u organizaciji programa “Sailing for all”: www.easyaction.it, www.lospiritodistella.itwww.upsail.it, www.leganavale.it

Zahvaljujemo sajmu Umag Sport na pokroviteljstvu, te ACI Marini Umag i Hempelu na pomoći pri organizaciji i realizaciji ovog projekta. Zajednica sportskih udruga Grada Umaga i ovaj je put dala podršku projektu. Veliko hvala sponzoru kluba Agroturizmu San Mauro – Vinarija Sinković – SINKOVICH DISTILLERY.

Andrej Škopac
Predsjednik JK Histria

 

Ažurirano: Srijeda, 09 Svibanj 2012 12:18
 

Dostava izvještaja i informacija klubova

E-mail Ispis PDF

Radi podizanja kvalitete funkcioniranja JSIŽa i komunikaciju sa klubovima i SSIŽ-om, molim klubove da se pridržavaju dogovaranih procedura:

1. Redovno i u roku dostavljaju rezultate sa regata koje su organizirali, a za regate i događaje koje se sufinanciraju iz SSIŽ (Istarska regata, Memorijal Marinović, Sv. Nikola, tečajevi/seminari za suce...)  i izvještaje (koji moraju biti u SSIŽ u roku od 30 dana od održavanja)
2. Rezultate i uspjehe svojih jedriličara na:

Olimpijske i Mediteranske igre, svjetsko i europsko prvenstvo, Olimpijske, svjetske i Mediteranske igre mladih – seniori, juniori, kadeti u sastavu državnih reprezentacija – svi rezultati (za ekipne sportove upisati plasman reprezentacije i navesti sve istarske sportaše koji su učestvovali u plasmanu)

  • Olimpijske i Mediteranske igre, svjetsko i europsko prvenstvo, Olimpijske, svjetske i Mediteranske igre mladih – seniori, juniori, kadeti u sastavu državnih reprezentacija – svi rezultati (za ekipne sportove upisati plasman reprezentacije i navesti sve istarske sportaše koji su učestvovali u plasmanu);
  • Svjetski i europski kupovi te ostale značajne manifestacije pod jurisdikcijom međunarodnog sportskog saveza – seniori, juniori i kadeti pojedinačno samo prva 3 mjesta a ekipno klupsko svi rezultati;
  • Nacionalne lige pod jurisdikcijom nacionalnog sportskog saveza - seniori, juniori i kadeti – svi rezultati;
  • Pojedinačna državna prvenstva – seniori, juniori, kadeti – samo prva 3 mjesta;
  • Međužupanijske i županijske lige, pojedinačna međužupanijska i županijska prvenstva – svi uzrasti – samo prvo mjesto;

dostaviti meni mailom odmah ili čim prije nakon ostvarenog rezultata.

Rezultati regata se nakon toga objavljuju i ovdje, a istovremeno se ažuriranu i rezultati Kupa i Minikupa IŽ.

Značajni rezultati za Godišnjak SSIŽ sakupljaju se u dokumentu pohranjenom uz rezultate regata koji će se tijekom godine ažurirati.

Ažurirano: Četvrtak, 12 Travanj 2012 14:55
 

Rezultati regata Dan Uljanika 2012 i Mittel Europe Opti Race 2012

E-mail Ispis PDF

Proteklog su vikenda održane regate Dan Uljanika 2012 u Puli i Mittel Europe Opti Race 2012 u Umagu.

Za pristup rezultatima kliknite na linkove pod imenima regata.

Ažurirano: Ponedjeljak, 02 Travanj 2012 13:59
 

Sailing for all - Jedrenje za sve

E-mail Ispis PDF

http://www.accessclass.org/default.asp?Page=18383&MenuID=Classes/13153/0/U  sklopu sajma Sajam Sporta koji se održava od 27. do 29.04.2012  u Umagu, JK Histria je promotor aktivnosti jedrenja za osobe sa invaliditetom i posebnim potrebama. Naime, tematika sajma za 29.04. je upravo sport za osobe sa invaliditetom. Prezentirati će se plovila ACCESS, moći će se probati jedriti u njima, organiziran je okrugli stol na temu jedrenja za osobe sa invaliditetom.  Nesebičnu pomoć smo dobili od organizacije Easy Action iz Italije,  Lo spirito di Stella, Upsail, Lega Navale Italiana TS. Stručni suradnici i demonstratori su upravo volonteri iz navedenih udruga. Posebni gost manifestacije je Andrea Stella koji je preplovio Altantik u invalidskim kolicia. Andrea je sigurno jedan od najzaslužnijih osoba koje promoviraju jedrenje među invalidima.


Osim navedenih gostiju očekujemo i brojna imena iz hrvatskog jedrenja.

JK Histria
Andrej Škopac
Predsjednik JK

Ažurirano: Ponedjeljak, 19 Ožujak 2012 08:59
 

Kalendar događanja u JSIŽ

E-mail Ispis PDF

Od 01.ožujka 2012  na stranicama JSIŽ funkcionira i kaledar događaja u Istarskoj županiji (za sada regata).

Popunjen je na temelju kalendara HJS.

Molim sve klubove da dojave sve izmjene u kaledaru,  kako bi kaledar bio cijeo vrijeme ažuran.
Isto tako molim da dojave i sve ostale događaje (skupštine, seminari...) koji su interesenatni za sve jedriličare IŽ.

Ažurirano: Petak, 02 Ožujak 2012 15:25
 


Stranica 4 od 5

p6040547.jpg

Uskoro...

Slijedeći događaj u IŽ

Nema događaja.