jsiz.org

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Greška
Home Vijesti Rezultati regata - vijesti Održana 7. regata Labinska republika

Održana 7. regata Labinska republika

E-mail Ispis PDF
7. regata Labinska republika

Proteklog vikenda, od petka 11. do nedjelje 13. svibnja, u Rapcu je održana je 7. regata Labinska republika za krstaš po OPEN premjeru u organizaciji jedriličarskog kluba Kvarner. Unatoč lošoj vremenskoj prognozi za nedjelju na regatu se odazvalo 22 posade iz Istre i Kvarnera. Nažalost, organizatora i pristiglih posada, s obzirom na prognozu, predviđena jedrenja i popratni program za drugi dan regate su otkazani unaprijed te je podjela pokala održana u večernjim satima prvog dana kako bi se posade sigurno vratile svojim matičnim lukama. Za one koji su odlučili ostati organizator je stavio na raspolaganje vezove do daljnjega.

U subotu, prvog dana, posade su jedrile dva plova kursa "štap" u vrlo zahtjevnim uvjetima po laganom vjetru iz SE i E smjera. U oba plova, velika borba vodila se u grupi "Delta" između posada broda Cubelibre2 s Damirom Viskovićem za kormilom i posade broda DSK s kormilarkom Niki Keser u kojoj je Cubalibre2 oba puta izašao kao pobjednik. Vrlo napeto bilo je i u grupi "Golf" gdje su se tri posade borile za pobjedu, posada broda Malinska s Nikolom Jurićem, Rantaplan s Denisom Žauharom i domaća posada Alba2 s Lukom Sinković za kormilom. Kroz oba plova u ovoj grupi vodstva su se mjenjala i najsitnije greške skupo su koštale. U prvom plovu najbolja je bila posada Alba2 te u drugom Malinska. Time je pobjedu u ukupnom poretku za tu grupu odnijela posade Malinske, Alba2 osvojila je drugo mjesto te Rantaplan treće. Ukupni pobjednik regate je posada Cubalibre2 s Damirom Viskovićem za kormilom.

Za vrijeme dok su jedriličari vodili svoje bitke na moru uz rabački lungomare ostali su na kopnu osim praćenja regate i uživanja u prizorima brojnih jedara imali prilike pogledati nastup labinskih mažoretkinja i informirati se o tečajevima jedrenja za djecu i odrasle u organizaciji lokalnog jedriličarskog kluba Kvarner. Za one najmlađe organizirana je i likovna radionica na temu jedrenja. U vecernjim satima, nakon podjele, jedriličari i posjetitelji, zabavljali su se do kasno u noć uz live nastup benda Dream Project.

Nedjelju ujutro prognoze su se u potpunosti obistinile, morem ispred rabačke luke "divljala" je jaka orkanska bura.

REZULTATI: icon 7. Regata Labinska republika 2012 - Ukupni rezultati (29.5 kB)
FOTOGRAFIJE: https://picasaweb.google.com/110799521729159121266


Hvala i srdačan pozdrav,

Luka Sinković
Potpredsjednik kluba
Ažurirano: Utorak, 15 Svibanj 2012 09:42  

Samo registrirani korisnici smiju komentirati!


piz_las_2012-3.jpg

Uskoro...

Slijedeći događaj u IŽ

Nema događaja.